OVIPRON® TOP insecticid, acaricid cu acțiune de contact, pe bază de ulei parafinic rafinat superior, cu spectru larg de combatere a insectelor în repausul vegetativ, ce asigură o pornire în vegetație cu un minim de rezervă a populațiilor de dăunători.

OVIPRON® TOP acționează prin sufocarea dăunătorilor în toate stadiile: ou, larvă și adult. Prezintă o selectivitate excelentă în cazul tratamentelor mixte, în amestec cu fungicide. Astfel, pelicula de ulei joacă rol de insecticid și acaricid cu acțiune de contact, iar prin modul de acțiune strict mecanic previne apariția fenomenului de rezistență din partea dăunătorilor.

În același timp, OVIPRON® TOP poate fi folosit și ca adjuvant la prepararea soluțiilor de stropit, pentru sporirea aderenței și eficacității produselor fitosanitare. De exemplu, la soluțiile pentru erbicidare (sulfonilureice, graminicide etc.) se recomandă folosirea în doze de 0,5-1 L/ha. Se folosesc volume de apă recomandate pentru produsele asociate.

BIO: produs aprobat pentru utilizarea în agricultura ecologică cu respectarea prevederilor regulamentului CE 834/2007 (ȋn doze de la 1 litru/ha la 25 litri/ha).

Produs disponibil în ambalaje de 250 ml, 1 L, 10 L.

Doze și Recomandări:

CULTURI SPECTRU DE COMBATERE DOZA
POMI FRUCTIFERI

(MERI, PERI)

Păduchele de San José (Quadraspidiotus perniciosus), Eriophyidae, acarieni (Panonychusulmi, Tetranychus urticae, Aculus schlechtendali), puricele melifer al părului (Cacopsylla pyri), păduchele lânos (Eriosoma lanigerum), afide (Aphis spp.) 2500 ml/100 l apa

Sau 1500 ml/100 l apă în amestec cu un insecticid (doza maximă 35 l/ha)

SÂMBUROASE

(PIERSICI, NECTARINI,

PRUNI, CAIȘI, CIREȘI)

Păduchele de San José (Quadraspidiotus perniciosus) și alți păduchi țestoși (Sphaerolecanium prunastri, Eulecanium/

Parthenolecanium corni), Eriophyidae, acarieni (Panonychus ulmi, Tetranychus urticae, Aculus fockeni), afide (Aphis spp.)

2500 ml/100 l apă

Sau 1500 ml/100 I apă în amestec cu un insecticid (doza maximă 35 l/ha)

VIȚĂ DE VIE

(PENTRU VIN ȘI MASĂ)

Păduchi țestoși (Parthenolecanium corni), păduchele lânos al viței de vie (Pulvinaria vitis), acarieni (Tetranychus urticae, Eriophyes vitis, Panonychus ulmi, Phylocoptes vitis) 2500 ml/100 I apă (doza maximă 35 l/ha)

 

Volumul de soluție recomandat pentru pulverizare (litri/ha):

  • semințoase și sâmburoase (1000 – 1500);
  • viță de vie (1000 – 1500).

Pentru tratamentele de repaus vegetativ, volumul de soluție aplicat trebuie să fie suficient pentru formarea unui pelicule de produs pe plantă.

Recomandări utilizare:   

  • Intervalul de dozare și volumul de soluție pentru pulverizare depind de stadiul de dezvoltare a plantei și de intensitatea atacului. Puteti folosiți o doză mai mare, dar fără să depășiți doza maximă/ha.
  • Evitați tratarea atunci când plantele sunt ofilite și în timpul perioadelor de secetă severă.
  • Nu pulverizați în caz de îngheț și în timpul perioadelor de secetă sau cu umiditate extremă.
  • Nu aplicați produsul timp de 30 de zile înainte sau după aplicarea sulfului sau a polisulfurii de calciu.
  • Acolo unde aplicarea este urmată de aplicarea unor produse care conțin captan sau folpet, trebuie respectat un interval de cel puțin 20 de zile între aplicarea acestora și pulverizarea cu OVIPRON TOP la meri și peri și șapte zile pentru alte culturi.

Timpul de pauză până la recoltare este de 20 zile.