|  |  | 

Info Noutati

Sulful – Elementul-cheie pentru creșterea conținutului de proteină brută

NUTRIGREEN SK NETAGRO ingrasamant foliar sulf

Sulf grau de calitate NUTRIGREEN SK

Scăderea conținutului de sulf din atmosferă din ultimii ani, dar și scurgerile de suprafață cauzate de ploile de toamnă au contribuit semnificativ la apariția unui deficit din ce în ce mai mare de sulf în culturi. Rezultatul – apariția petelor galbene pe frunzele tinere ale plantelor. Petele provocate de carența de sulf se deosebesc de cele provocate de lipsa de azot, prin momentul apariției lor. Petele cauzate de deficitul de azot apar pe frunzele mature, sub formă de pete de decolorare mai deschise, în timp ce petele cauzate de deficitul de sulf apar pe frunzele tinere.

Pentru a compensa lipsa sulfului,  NETagro vă recomandă să aplicați noul îngrășământ foliar – NUTRIGREEN SK. Formularea acestui fertilizant foliar conține azot (147 g/l), sulf (816 g/l) și potasiu (65 g/l) – elemente ce acționează sinergic, asigurând astfel necesarul plantelor pentru o dezvoltare armonioasă, dar și o calitate ridicată a producției.

NUTRIGREEN SK vă permite să obțineți grâu de calitate, prin aportul de sulf, azot și potasiu în inima plantei, într-un moment vital, contribuind semnificativ la mărirea procentului de proteină.

Fertilizantul foliar distribuit exclusiv de NETagro are o concentrație ridicată de sulf și azot, elemente ce favorizează fotosinteza și cresc rezistența la stres. În același timp, potasiul participă la sinteza glucidelor și aminoacizilor, permițând o mai bună utilizare a resurselor de apă din sol și crescând rezistența la secetă. Potasiul este binecunoscut pentru contribuția sa la sinteza proteinei. Toate elementele conținute de NUTRIGREEN SK se potențează reciproc, aducând rezultate considerabile în producția finală.

Produsul este recomandat în principal pentru culturile consumatoare de sulf: grâu, rapiță și porumb. Doza recomandată este de 5l/ha, cu posibilitatea de a repeta aplicarea o dată. La culturile de grâu și rapiță se poate aplica la pornirea în vegetație. Al doilea moment de aplicare a NUTRIGREEN SK este epoca de buruduf la grâu și înainte de înflorit la rapiță. Toate elementele conținute se vor regăsi în cantitatea și calitatea producției.

 

Sulful din NUTRIGREEN SK, completat de potasiu, va avea ca efect creșterea conținutului de proteină, jucând un rol important în capacitatea de asimilare a bobului, care se va dezolta mai bine și va deveni mai greu.

Aplicat în epocile optime, NUTRIGREEN SK sporește calitatea bobului și a producției per total, fapt testat și demonstrat în fermele românești care s-au orientat deja către obținerea unor producții cu o calitate ridicată.

Articole Similare

 • Stim+: Inovație și performanță în fertilizare

  Stim+: Inovație și performanță în fertilizare

  Este bine-cunoscut faptul că îngrășămintele de tip starter aplicate odată cu semănatul reprezintă tehnologia ideală pentru un start bun și o răsărire viguroasă a plantelor de cultură. Totodată, acest tip de îngrășământ reprezintă o poliță de asigurare pe care orice fermier aplecat spre tehnologie și rezultate rentabile. Cum ar fi totuși, dacă am putea aplica

 • EKOLIST® CEREALE – NOUL STANDARD ÎN FERTILIZAREA CU MICROELEMENTE

  EKOLIST® CEREALE – NOUL STANDARD ÎN FERTILIZAREA CU MICROELEMENTE

  Culturile de cereale păioase sunt unele dintre cele mai sigure culturi, datorită faptului că acestea sunt genetic concepute pentru a rezista temperaturilor scăzute din timpul iernii. Însă, la fel ca toate celelalte culturi, și cele de păioase necesită atenția cuvenită – atât în ceea ce privește pregătirea terenului, cât și respectarea tuturor verigilor tehnologice, pentru

 • NITROSPEED 39 – Mai mult decât azot!

  NITROSPEED 39 – Mai mult decât azot!

  NITROSPEED 39 – Mai mult decât azot! Culturile agricole de toamnă au câteva particularități ce impun măsuri tehnologice specifice, menite să stimuleze pe cât posibil vegetația și să elimine orice concurență a buruienilor din cultură. După ieșirea din iarnă, culturile au nevoie de o mai mare atenție din partea fermierilor. Ne aflăm în plină etapă

Ce ne inspira

„Cel care stă la umbră astăzi, o face pentru că a plantat un copac cu mult timp în urmă.”

Warren Buffet